Fourni par Blogger.

"La Cocuţa"

Ora 7 dimineaţa. Şi  ceva. Mă plimb pe străzi înecate de ploaie, de-a valma cu leşurile muncitorilor de la fabrica de saxofoane, unul dintre ei îmi cere o ţigară, nu am. Bunătatea muncitorilor este infinită, a celor de la fabrica de saxofoane, cu atât mai mult. Aşa umflaţi de ploaie cum sunt, cu ochii bulbucaţi şi cu hainele de pe ei fâlfâind ca nişte drapele dintr-o paradă veneţiană, îi vezi cum abia mai prididesc să îţi intre în graţii, unii vor să îţi lustruiască pantofii, alţii te întreabă dacă ai mâncat ceva în ultimele două ore, două ore înseamnă atât de mult, aproape că nu-ţi mai aduci aminte nici ce ai făcut acum cinci minute, ţi se spune că cel mai bine pentru tine ar fi să te adăposteşti în turla Primăriei până trece prăpădul, acolo nu ajunge decât Buffalo Bill călare pe covorul său zburător, dar băiatul a dat în mintea copiilor şi a devenit total inofensiv, pentru o acadea chipicao şi o plimbare virtuală pe Kripton e în stare să îţi cânte Frere Jacques până la sfârşitul lumii, spui politicos nu, mersi şi treci mai departe.
   La colţul străzi, chiar vizavi de plăcintăria lui tanti Cocuţa, un tren deraiat se oferă să îţi dea lecţii de acordeon gratuite. Singura condiţie e să ai propriul tău acordeon şi, dacă se poate, o dovadă în plus că eşti într-adevăr ultimul descendent al celui de al nouăsutepatrulea Mesia intergalactic teleportat pe Archonia, cu o dedublare indusă neuroleptic oricine poate deveni orice, optezi pentru un câine dingo cu pelerină roşie şi cizmuliţe albastre, oricine în locul tău ar fi procedat exact la fel.

   Clovnul pe nume Shiva are nasul pudrat cu zahăr vanilat, în loc de ochi, cineva i-a cusut doi năsturei vorbitori, un braţ îi atârnă inert ca şi cum ar indica Orionul sau aleea care duce spre Pavilionul Amnezicilor, halatul de pe mine se dezlănţuie într-o tarantella desincronizată şi perfect inutilă, clovnul pe nume Shiva îmi întinde pistolul său cu apă, apăs pe trăgaci, Soarele se prăvăleşte peste acoperişul Oficiului Poştal, leşurile muncitorilor de la fabrica de saxofoane se reped asupra lui ca nişte termite poliedrice, nu mai apuc să spun decât că Dumnezeu este surpriză de la acadeaua chipicao, după care o apuc pe Bulevardul 11 Septembrie şi mă fac nevăzut. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 commentaires:

Popular Posts